Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


På måndag inleds friidrotts-EM i München och här kan du ta del av SVT Sports sändningstider.
 
Moa Hjelmer har fått halsfluss och riskerar att missa EM. Det innebär att det svenska laget på korta stafetten kan få klara sig utan Spårvägen-sprintern.
 

Inget EM för Meraf Bahta

(2022-08-12 16:13)
Meraf Bahta avstår EM. Ullevilöparen som haft skadebekymmer känner inte att hon är där hon vill vara formmässigt. ”Tråkigt besked såklart, men samtidigt förståeligt om Meraf känner att formen inte är där”, säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.
 
Svensk Friidrott arbetar för att bedriva en verksamhet som präglas av glädje, gemenskap och trygghet. Under 2022 har vi uppdaterat policyn för friidrottare med transerfarenhet så att nu även tävling för elit- och veteranverksamhet inkluderas.
 
I kampen om vem som blir bästa SM-förening 2022 var det på Friidrotts-SM i Norrköping jämnt mellan Örgryte, Spårvägen och Hässelby. I totalen utökade Hässelby ledningen.
 
Under VM i Eugene utsåg World Athletics arrangörerna för 2025 års VM i friidrott samt terräng-VM 2024 och 2026. Dessutom beslutades det i veckan att OCR-VM 2023 kommer att gå i Belgien.
 
Svenska Friidrottscupen startade i maj månad och snart är det dags för serierna på nivåerna under Lag-SM att gå i mål. Här är läget i division 1-serierna inför omstarten på lördag.
 
Kampen om att avancera i seriesystemet från division 2 till nästa års division 1 fortsätter i Olofström på lördag och avslutas i Lerum nästa helg. Här är läget i division 2 efter vårens seriematcher.
 
Thobias Montler genrepade inför EM i München med att bli femma på Diamond League-galan i Monaco. Thobias serie innehöll endast ett godkänt hopp i en tävling där topp-tre alla hoppade över 8.30.
 
Över tolvhundra poäng fördelades på Friidrotts-SM i Norrköping och oväntad vinnare på damsidan blev Örgryte IS som segrade för första gången.
 
Kampen om manliga mästerskapsstandaret på Friidrotts-SM i Norrköping blev aldrig riktigt spännande. Hässelby SK var överlägsen och vann med 16 poäng.
 
Monaco står värd för den sista Diamond League-galan innan EM i München och på plats finns Thobias Montler som enda svenska deltagare.
 
I samband med invigningen av Friidrotts-SM uppmärksammades det faktum att Norrköpings Friidrottsarena blivit den tolfte certifierade friidrottsanläggningen i Sverige.
 
Tävlingen i ungerska Székesfehérvár kom endast två dagar efter urladdningen i diskusfinalen på SM för Ståhl och Pettersson samtidigt som Armand Duplantis hoppade 6.10 i Polen och ingen av de tre svenskarna lyckades prestera resultat i samma nivå.
 
Fyra aktiva – Kim Amb, Fabian Delryd, Wictor Petersson och Gabriel Wallmark – tvingas lämna återbud till EM. "Supertrist! Men i stort fick vi många positiva formbesked den gångna helgen", säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.
 

Postadress:
IFK Trelleborg Friidrottsklubb - Friidrott
Vångavallen, Östervångsvägen
23155 Trelleborg

Besöksadress:
Vångavallen, Östervångsvägen
23155 Trelleborg

Kontakt:
Tel: +4641010166
E-post: ifk.trelleborg@telia...

Se all info