Hoppa till sidans innehåll

Rapport ifrån Flagstaff

11 APR 2018 05:46
Flagstaff, Arizona
  • Skapad: 11 APR 2018 05:46

Hej! Här kommer en den första och kanske enda uppdateringen ifrån träningslägret i Arizona.

 Vi (jag, Martin & Majvi) anlände den 27/3 efter ca 20 h resande till den lilla orten Flagstaff som ligger några timmar med bil ifrån flygplatsen i Phoenix. Eftersom de andra lägerdeltagarna inte anlänt än fick vi ta in på hotell första natten.

 Dagen efter, 28/3 körde vi ut till huset där vi skulle bo resten av vistelsen. Ett stort fint hus med 4 sovrum och gott om plats för de 6-8 personerna som ska bo här. Större delen av vistelsen har vi delat hus med John Foitzik Spårvägen, Tim Sundström, Tureberg, Elmar Engholm, Hässelby & Naprapaten Thommy Eriksson. Huset ligger precis bredvid en fin grusslinga som sträcker sig igenom stan enda bort till universitet där arenan också ligger.

 Dagarna här ser ungefär likadana ut, folket i huset stiger upp runt 07:00 för att sedan vara redo vid 09:00 för avfärd till förmiddagspasset som brukar va morgonjogg, gym eller simning beroende på skadeläget. På tisdagar, torsdagar och lördagar är det planerat kvalitetspass, alltså nån form av intervaller eller tröskelträning och då kanske vi kör det passet på förmiddagen om vädret är gynnsammare än på eftermiddagen eftersom det tenderar att blåsa upp mot kvällen. Vädermässigt är det annars väldigt bra, lite kallt på nätterna och morgnarna då temperaturen kan gå under 0:an, men på dagarna kommer temperaturen upp i 18-20 grader och om solen är framme ännu varmare. Vilket den ofta är.

 Efter förmiddagspasset är det oftast mat och vila som gäller, eftersom Flagstaff ligger på 2100m höjd och därmed med begränsad mängd syre så blir träningen lite mer ansträngd och man är lite mer sliten efter passen så all vila är nödvändig. Runt 17:00 - 19:00 är det dags för dagens andra pass, då brukar folk köra ett annat typ av pass än de man körde på förmiddagen, blev det jogg på morgonen så blir det oftast gym på eftermiddagen. Körde man något hårt på förmiddagen så kanske man vilar helt på eftermiddagen.

 Träningen går bra för min del och är en av få som är helt skadefri. Springer ca 75-82 km i veckan där alla delar är inkluderat, distans, intervaller, tröskel, sprint och styrka. Trelleborgarna va också iväg på en dagsutflykt till Grand Canyon för att kolla på utsikten och på folket som riskerade livet genom att sitta på kanten..

 Imorgon, 11/4 åker Martin och Majvi vidare till Las Vegas innan hemfärd till helgen. Jag själv stannar i Flagstaff drygt en vecka till innan jag åker till San Fransisco i 2 nätter för att sedan ta flyget till Köpenhamn den 22/4.

 

// Joakim

Skribent: Joakim Andersson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
IFK Trelleborg Friidrottsklubb - Friidrott
Vångavallen, Östervångsvägen
23155 Trelleborg

Besöksadress:
Vångavallen, Östervångsvägen
23155 Trelleborg

Kontakt:
Tel: +4641010166
E-post: ifk.trelleborg@telia...

Se all info