Hoppa till sidans innehåll

Barcelona Berättelse


Träningsläger med IFK Trelleborg Friidrott i Lloret de mar 130322-130328

(se även Bilder Barcelona 2013)

Vi var ett förväntansfullt gäng som möttes på Hyllie station för vidare färd mot Kastrup. Ett kylslaget Sverige hoppades vi lämna bakom oss.

Eftersom vi inte har någon gemensam träningshall under vintern, så tränas det lite utspritt och varken ledare eller aktiva i olika grupper ser så mycket av varandra under långa perioder. 
Här fick vi ett bra tillfälle att vara tillsammans och även knyta nya kontakter, då en del aktiva var relativt nya och bara hade vistats i ”sin grupp”. 

Vi körde gemensam uppvärmning allihop under hela lägret för att därefter dela upp oss efter grenar. Några pass körde vi helt gemensamt, som ett cirkelträningpass. Detta avslutade vi med en liten tävling  med grenar som: Säg hur långt du ska hoppa i stående längd eller vilken tid du ska springa på 100 m och så skulle man komma så nära det som möjligt, vem kommer närmast en minut ståendes i plankan (fick man räkna själv), mfl övningar som inte var friidrott eller greninriktade. Det var väldigt många som var duktiga på att träffa rätt, så poängräkningen blev lite besvärlig, men det var roligt.

Ett pass körde vi crosstraining där vi sprang ut en runda till en liten skog där vi stannade och gjorde olika övningar under tiden. Här överraskade kastarna både sig själva och oss genom att orka väldigt mycket. De trodde inte att de kunde springa så långt, men det gjorde de. Detta stärkte nog deras självförtroende också, genom att bevisa att man kan mer än man tror ibland. Flera av dessa genomförde även något intervallpass med bravur. Det var roligt att se. De kände sig helnöjda efteråt även om de var trötta. Detta känns som om det hände för att vi var på läger. De hade nog inte gett sig på att blanda sig i löpargruppens träningar hemma, men här blev det lite mer naturligt. Förhoppningsvis känner de att de kan hoppa in när de vill nu, även här hemma.

Sista passet avslutade vi med en stafett. Vi hade försökt dela upp i 2 lag som var ungefär lika. Även de flesta ledarna var med och det blev 7 i varje lag. Det skulle springas 800m o varje lag fick själv komma överens om hur långt var person skulle springa, så här fick man samarbeta lite.

Vi ledare hade möjlighet att sitta på kvällarna och prata lite om våra ungdomar och deras träning. Många tränar för flera ledare och det är bra att kunna prata ihop sig lite, bl a vad de behöver fokusera på osv. Även när vi var i träning kunde vi hjälpas åt. Man ser ju olika saker och kan lite olika. Vi kan komma med tips och råd till varandra och varandras aktiva. 
En del träningar filmade vi och fotograferade i serier, för att kunna titta lite bättre på tekniken och kunna använda tillsammans med de aktiva för att se de utför vissa rörelser.

Vi bodde på ett hotell med en massa andra idrottare på. Det pågick en handbollssturnering och jag tror det var något fotbollsarrangemang i stan också. Detta gjorde att de även hade möjlighet att träffa andra att umgås med. Det är ju en del av idrotten, det sociala. Det var lite stökigt från en del andra klubbar, men våra ungdomar hade vi inga problem med. De springer inte omkring och skriker på kvällar och nätter. Vi hade en deadline när alla skulle vara på rummet o det var läggdags för att orka med träningen. Detta sköttes istort sett. Små hyss som att ligga och prata och ibland dra lite på tiden är väl en del av ett läger J. 
  Ingen alkohol är tillåtet för minderåriga och det hade vi inga problem med heller. Någon hade blivit erbjuden ”nåt”  (drog?) på stan, men sa naturligtvis nej till detta. Vi kunde tryggt låta dem gå ut själv på stan i visshet om att de skötte sig. 

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Postadress:
IFK Trelleborg Friidrottsklubb - Friidrott
Vångavallen, Östervångsvägen
23155 Trelleborg

Besöksadress:
Vångavallen, Östervångsvägen
23155 Trelleborg

Kontakt:
Tel: +4641010166
E-post: This is a mailto link

Se all info